Frank

B U U R T B E H E E R D E R


“Als buurtbeheerder werk je enerzijds veel alleen, anderzijds heb je ook veel contact met collega’s. Tijdens de weekstart wisselen we bijvoorbeeld op een (in)formele manier ervaringen uit. We bespreken met elkaar waar we tegenaan lopen en hoe we het best met bepaalde zaken om kunnen gaan. Ook is er veel overleg met netwerkpartners in de wijk, zoals zorginstellingen en collega’s van andere woningcorporaties.”

“Ons werk is ontzettend divers: van vragen en klachten van huurders beantwoorden tot zo nu en dan een lampje vervangen. Vaste prik op een werkdag? Op de fiets een rondje maken door mijn wijken; om mijn gezicht te laten zien in de straten en binnen te lopen bij de verschillende appartementencomplexen. In de loop van dat rondje word ik vaak gebeld, bijvoorbeeld wanneer er iets kapot is in een woning, of wanneer een huurder zijn sleutels is verloren. Vaak ben ik dan al in de buurt en kan ik meteen even langsgaan.”

Oog voor mensen
“Daarnaast ga ik ook regelmatig met de woonconsulent bij huurders op bezoek die onder begeleiding van een zorginstelling staan. We bespreken dan hoe het met de huurder gaat en of er nog zaken veranderd zijn in de situatie. Het is sowieso belangrijk om oog te hebben voor mensen met psychische problemen in onze wijken. Dus daar worden we regelmatig over bijgepraat door bijvoorbeeld de GGZ.”

Volop in beweging
“Problemen oplossen en lekker veel buiten zijn, dat waren voor mij de redenen om over te stappen van een zorginstelling naar de woningcorporatie. Het fijne is dat je in deze rol je dagen veelal zelf kunt indelen. Die vrijheid is heel prettig en houdt het werk divers. Globaal weet je wel hoe je dag eruit gaat zien, maar het kan ook zomaar weer anders gaan. Bovendien is WonenBreburg als organisatie volop in beweging. Net als ik. Zo is het wijkgericht werken in wijkteams nog in ontwikkeling. Dat biedt ruimte en kansen om een bijdrage aan te leveren.”

BEN JIJ DE NIEUWE COLLEGA DIE WIJ NODIG HEBBEN?

KLIK DAN HIER OM ALLE ACTUELE VACATURES TE BEKIJKEN