Ruud

W I J K O P Z I C H T E R


“Mijn dag begint met het voorbereiden van de inspecties en/of mutaties die gepland staan voor vandaag. Als wijkopzichter houd ik technisch toezicht op onze huurwoningen en beantwoord ik technische vragen en klachten van zowel huurders als collega’s.” Dit geld voor nieuwe, vertrekkende en zittende huurders.

“Het leuke van mijn functie? Dat ik de helft van de tijd buiten de deur ben en veel in contact sta met onze huurders. Als een huurder een nieuwe keuken wil, een aanbouw wil plaatsen of een muurtje wil slopen, kom ik op bezoek. Ik beoordeel of deze zelf aangebrachte voorzieningen technisch mogelijk zijn. Deze contactmomenten met onze huurders zijn een belangrijk moment om duidelijkheid te scheppen. Soms moet ik ‘nee’ verkopen, omdat de verouderde keuken bijvoorbeeld nog niet aan z’n technische levensduur zit. Dat stuit weleens op onbegrip. Het is dan belangrijk om goed uit te leggen waarom het niet kan. Ook geef ik tips aan huurders om de vraag eventueel zelf op te lossen.”

“De afgelopen jaren heb ik meer verantwoordelijkheden gekregen. Zo voer ik voorinspecties uit, controleer ik ook de schoonmaak van de centrale ruimtes in onze appartementencomplexen en het groenonderhoud. Eventuele gebreken noteer ik op de signaallijst.”

“Met de drie andere wijkopzichters verdelen we de lijst aan teamtaken in de wijk, zoals het beantwoorden van vragen vanuit het KlantContactCentrum. Die diversiteit en afwisseling maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. En als ik huurders heb kunnen helpen, ga ik ook weer vrolijk naar huis.”

BEN JIJ DE NIEUWE COLLEGA DIE WIJ NODIG HEBBEN?

KLIK DAN HIER OM ALLE ACTUELE VACATURES TE BEKIJKEN