Aicha

W O O N A D V I S E U R


“Ik hoor bij het meubilair van WonenBreburg, zeg ik wel eens gekscherend. Twintig jaar geleden heb ik hier als stagiaire ervaring opgedaan bij het klantcontactcentrum, maar ook gesnuffeld bij huurincasso, informatisering en beheer. Toen ik mijn opleiding huurrecht en woningcorporaties had afgerond, kon ik aan de slag achter de balie. Sinds 2004 werk ik bij WonenBreburg als woonadviseur, waar ik van begin tot eind betrokken ben bij het mutatieproces van een woning.”

“Ons team verwerkt de huuropzeggingen van huurders die via verschillende kanalen bij ons binnenkomen. Vervolgens adverteren wij de woning en voeren we het intakegesprek met de nieuwe, potentiële huurder. Ook maken we het huurcontract op. Met z’n vieren ondersteunen we met deze administratieve taken de wijkopzichters die onder andere de inspecties en rondleidingen in de huurwoningen doen.”

Betrokken bij de doelgroep
“Elke dag is anders. Die afwisseling én het contact met de huurders maakt mijn werk zo interessant. Ik heb telkens te maken met allerlei verschillende types en soorten mensen. Omdat je vooraf niet weet wie je vandaag treft, is het heel dynamisch. De een vertelt alles tot in detail. Bij de ander moet je de informatie er echt uittrekken. Wanneer je werkt bij een woningcorporatie en specifiek in deze functie is het belangrijk om betrokken te zijn bij de mensen die tegenover je zitten. Met deze doelgroep hebben we immers dagelijks te maken.”

Collegiale sfeer
“Ook nauwkeurig werken en een goede concentratie is essentieel om fouten te voorkomen. Een contract opstellen moet precies gebeuren en bij elke mutatie zijn er uitzonderingen, daar moet je goed mee omgaan. Gelukkig kunnen we in ons team bij vragen of twijfels bij elkaar terecht. Met z’n vieren hebben we constant overleg en weten we elkaar te vinden. We kunnen op elkaar terugvallen en vangen elkaars werk op als dat nodig is. Er hangt een collegiale sfeer. Dat, en de constante vernieuwingen en afwisselingen, maken dat ik dit werk over tien jaar nog steeds graag doe.”

BEN JIJ DE NIEUWE COLLEGA DIE WIJ NODIG HEBBEN?

KLIK DAN HIER OM ALLE ACTUELE VACATURES TE BEKIJKEN