Karima

W O O N C O N S U L E N T


“Als woonconsulent bij WonenBreburg doe ik hele verschillende dingen op een werkdag. Ik ben binnen en buiten de deur, heb afspraken met allerlei organisaties en houd contact met huurders. Bovendien ben ik echt onderdeel van een team. Ik werk nauw samen met de buurtbeheerders in mijn werkgebied; we overleggen veel met elkaar. Met één doel: zorgen dat de wijk leefbaar blijft en een plek is waar onze huurders prettig en veilig wonen. Daarin ondersteunen en adviseren we elkaar.”

“In mijn werkgebied Breda Centrum Noord-Oost werken vijf woonconsulenten. We zien elkaar vrijwel elke dag. Dat is ook nodig, omdat we echte sparringpartners voor elkaar zijn. Ik ben nu tien jaar woonconsulent en er zijn nog steeds wel eens casussen waarbij ik de hulp van mijn collega’s inschakel. Situaties worden immers steeds ingewikkelder, er wonen meer en meer mensen in onze woningen die extra hulp en zorg nodig hebben. Zo hebben we te maken met verslavingen en psychische problematieken. Dat maakt het werk ingewikkelder, maar zeker ook uitdagender.”

(in)Formeel contact met wijkpartners
“Dagen zonder afspraken komen in mijn agenda zelden voor. Meestal staat er wel een huisbezoek gepland. Bij buren die overlast van elkaar ervaren, of bij een ouder stel dat kleiner wil gaan wonen. Maar ik ga ook met de GGD op pad naar een huurder in een vervuilde woning om te kijken hoe we kunnen helpen een en ander op orde te brengen. Ik heb bovendien regelmatig formeel en informeel contact met partners in de wijk. Van zorginstanties tot de wijkagent. We kunnen niet zonder elkaar.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid
“Het fijne aan mijn functie? Dat ik de ruimte krijg om – binnen bepaalde kaders – mijn werk naar eigen inzicht in te vullen. Die vrijheid betekent ook veel verantwoordelijkheid. Als woonconsulent moet je geen last hebben van een tunnelvisie, moeilijke gesprekken kunnen voeren en, in liefde, nee durven zeggen. Maar het allerbelangrijkste: een hart hebben voor mensen. Dat is een vereiste.”


BEN JIJ DE NIEUWE COLLEGA DIE WIJ NODIG HEBBEN?

KLIK DAN HIER OM ALLE ACTUELE VACATURES TE BEKIJKEN